Mercedes F1 team to invest ‘UK£70m’ in infrastructure

Forms part of revamp plan for team’s Brackley base.
  • Mercedes expect the campus to be complete by 2025
  • UK£40m already spent on improvements, further UK£30m pledged

The Mercedes Formula One team have announced plans to invest UK£70 million (US$87.1 million) in their infrastructure and staff as part of a revamp on their base in Brackley.

Plans include creating a pedestrianised setting, as well as new marketing buildings, leisure facilities and restaurants to help improve the team’s working environment. 

“The Brackley campus was built to accommodate 350 people, and today we are at 1,250,” Mercedes’ team principal Toto Wolff told Autosport.

“The development of the campus over the last five years was done at an astonishing pace and this now looks like an F1 team with modern state-of-the-art facilities. 

“But what we are planning to do is to expand the campus with multiple new buildings and create a modern style campus, with lots of breakout areas, restaurants, state of the art gyms, new marketing buildings, and getting all the cars out. 

“We want it to become its own little village, with all the amenities and benefits that you would expect from a Silicon Valley style environment.” 

Mercedes expect the campus refresh to be completed by 2025, with the key focus being placed on investing in their people and the environment in which they operate.

The team have been working on 30 different projects onsite to improve their facilities, committing to a further UK£30 million investment on top of the UK£40 million already spent.

Improvements to the factory will also place emphasis on the team's Net Zero targets, with it set to be powered by 100 per cent renewable energy. A new car park will also feature an on-site solar array.

Construction will also make use of only reusable and recyclable materials where possible, and the new buildings will be designed to achieve a recycling target of greater than 60 per cent for office waste.

Wolff added: “All of this is obviously done for our people. We're not trying to win some kind of architectural prize.

“This is not like some of our competitors did 20 years ago where you are getting lost and probably emphasising more the architecture. Here form follows function, it is not the other way around. But nevertheless, it's all done to create a great place to work at and spend time.” 

Share

Related content